Ai fost implicat într-un accident auto? Ce trebuie să faci dacă ești păgubit într-un accident.

Share

Ai fost implicat într-un accident auto? Iată ce trebuie să faci dacă ești păgubit într-un accident auto.

Un accident auto se poate întâmpla oricât de mult am încerca să-l evităm. Produce nu doar pagube, dar ne consumă mult timp și energie. Putem însă să fim prudenți și pregătiți pentru un astfel de eveniment neplăcut, știind ce avem de făcut.

În primul rând asigurați-vă că toate persoanele implicate sunt în siguranță și că daunele produse autovehiculului nu pun în pericol sănătatea acestora mai departe (risc de incendiu, scurgeri de substanțe inflamabile, margini care pot tăia, etc). În cazul în care sunt persoane rănite, sunați la 112.

În cazul în care nu sunt daune și pagube în afara celor suferite de cele două autovehicule implicate, iată care sunt primii pași de urmat:

  • realizează cât mai multe poze la locul accidentului astfel incat sa te asiguri ca se vad toate marcajele rutiere și implicit și mașina vinovatului (să te asiguri ca se vede și numărul de înmatriculare).

  • Obține o declarație de la vinovat care sa conțină datele lui din cartea de identitate și descrierea detaliată a accidentului. Fotografiază polița de asigurare a vinovatului, certificatul de înmatriculare, permisul de conducere, cartea de identitate și cere datele de contact ale vinovatului (important să nu pleci fără aceste informații).

  • Completeaza formularul Constatare amiabilă de accident. Îți recomandăm să completezi tu acest formular cu datele tale și ale vinovatului, pentru a te asigura că datele sunt corecte. Orice detaliu sau informație scrisă greșit poate să conducă la anularea acesteia.

ATENTIE! În cazul în care nu există un acord privind vinovăția, este necesar să contactați poliția pentru realizarea unui proces verbal, altfel riști să te transformi din păgubit în vinovat.

Pot exista și astfel de cazuri iar în acest caz Poliția va stabili cine este vinovatul și va elibera și autorizația  de reparație pentru autoturismul tău. Cel vinovat va oferi o copie după asigurarea RCA.

Îți recomandăm să ai cât mai multe dovezi la îndemână, să faci cât mai multe poze clare din care să reiasă daunele și în care se distinge foarte bine numărul de înmatriculare. Acestea vor putea ajuta Poliția să ia o decizie corectă.

Notifica dauna cu PayPact, în liniștea și confortul casei tale, direct de pe telefonul tău mobil!

După ce te-ai asigurat că ai obținut toate documentele necesare, aplicația PayPact te ghidează pas cu pas pentru a notifica asiguratorul de pagubă produsă. Durează cateva minute, fără să mai completezi de mână alte formulare. Fotografiezi sau încarci pozele făcute la locul accidentului și doar te asiguri ca datele sunt corecte.

 

Odată ce ai înștiințat asiguratorul cu ajutorul PayPact, un inspector de daune va efectua constatarea, va deschide dosarul de daună și vei primi nota de constatare.

IMPORTANT: Recomandăm ca notificarea daunei să fie făcută în 48 de ore, cât informația încă este proaspătă

Apoi, ai posibilitatea să obții o evaluare a daunei pe care să o compari cu oferta primită de la asigurator, folosind tot aplicația PayPact. 

Evaluarea noastră este realizată și aprobată de inspectori autorizați cu experiență în domeniu, utilizând soluții software recunoscute de companiile de asigurări din România.

Ne ocupăm noi.

Intermediem tot procesul de comunicare cu asiguratorul. Ne asigurăm că toate informațiile privind dauna sunt transmise complet și corect.